ARCHUB+IT İstanbul'da kurulmuş bir mimarlık-iç mimarlık oluşumudur. Ekip mimari tasarım, uygulama, restorasyon ve şehir ve bölge planlama alanında lisansüstü düzeyde uzmanlaşmış üyelerden oluşur.
Kadronun dinamik bakış açısı, mimari-iç mimari işleri fiziksel bir üretimin ötesine taşır. Mekana bir deneyim alanı olarak bakarak gündelik yaşantı ve kullanıcı ile kurulan bağı önemser. Kullanıcıyı da sürece dahil ederek mekan üretim taktiklerini ve kullanım biçimlerini analizler. Kent ölçeğinden iç mimarlık ölçeğine kadar tüm detayları derinlemesine ele alır. Malzeme çözümlerinde kurguya uygun, güncel teknolojiler ve vernaküler anlayışı harmanlar. Bu anlamda yarışma pratikleri ekip için kritik bir alandır.
Restorasyon ayağı kent, tasarım ve uygulama etmenlerinin tümünü içeren özelleşmiş bir alanı ifade eder. Ekipte bulunan biri Dr. Öğretim Üyesi olmak üzere iki adet restorasyon uzmanı mimar üye, projelendirme ve uygulamanın yanı sıra danışmanlık alanında da aktif olarak bulunur.
Akademik çalışmalar ofisin önemli parametrelerinden birini oluşturur. Yapılacak işler İstanbul Ticaret Üniversitesi başta olmak üzere üniversitelerin TTO birimleri ile ortaklaşa yürütülür. Ekip, güncel mimari yörüngeyi takip ederek projeleri ve süreç tasarımlarını tartışmaya açar. Mimari vizyonu uluslararası düzeyde genişletmeyi hedefler.
Ofis, mimari anlamda tüm süreci bütüncül ve eşzamanlı ele alışı ve kullanıldığı güncel programlar ile BIM teknolojisine uygun çalışmaktadır.
Cem Eren Güven
Pınar Geçkili Karaman
1990 yılında İstanbul'da doğdu. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünde tamamladı. Çeşitli hakemli dergilerde yayınları bulunmaktadır. Halen İTÜ Mimari Tasarım programında göçebe mekan, post-kolonyal teori, öteki kent ve alternatif mekansal yaklaşımlar gibi alanlarda doktora çalışmalarına devam etmektedir.2016-2019 yılları arasında Bahçeşehir Mimarlık ve Eczacıbaşı başta olmak üzere sektörde aktif olarak yer almıştır. Süreç içerisinde ulusal ve uluslararası mimari yarışmalarda ödüller almıştır. 2019dan bu yana İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık Bölümü bünyesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.Merve Karadaban
Hazal Türkmen Yazgaç
2016 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 2019 yılında aynı üniversitenin Restorasyon Yüksek Lisans programını “Melek (Aleksiyadi) Hanı Restorasyon Projesi” başlıklı teziyle tamamladı. 2020 yılından itibaren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Koruma ve Restorasyon Doktora programına devam etmektedir. Çeşitli arkeolojik kazılarda ve restorasyon projelerinde görev almış olup, 2020 yılından bu yana İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır.
Fernaz Öncel
Restorasyon uzmanı yüksek Mimar Fernaz Öncel, 1999 yılında TED Kayseri Kolejinden, 2004 yılında mimarlık bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans (2007) ve doktora (2016) derecelerini Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Ana Bilim Dalı, Restorasyon Programı’ndan aldı. Araştırma alanları arasında mimari koruma ve restorasyon, yeniden işlevlendirme, tarihi ticaret yapıları, tarihi dokuda çağdaş yapı ve ek, modern mimarlık mirasının korunması, gibi konular yer almaktadır. Lisans Eğitimi esnasında Türk Serbest Mimarlar Müşavirler Derneği 2002 – 2004 Dönemi Teşvik Ödülü’nü aldı. Restorasyon ve tarihi dokuda yeni tasarım alanlarında uzmanlaşan ofislerde mimarlık yaptı. 2010-2016 yıllarında Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Aydın Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde görev aldı. 2015 yılında katıldığı İstanbul Ticaret Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık bölümünde ve kuruluşunda yer aldığı Koruma ve Restorasyon Yüksek Lisans Programında halen tam zamanlı ögretim üyesi olarak çalışmaktadır. Ayrıca çeşitli restorasyon projelerine danışmanlık yapmaktadır.
İstanbul Mimarlar odası üyesidir ve Europa Nostra yönetim kurulu üyesidir.